Computerles

ComputersIn 2013 kon Toekomst voor Haïti 15 computers en bijbehorende apparatuur beschikbaar stellen voor IT-onderwijs. Daar is sindsdien dankbaar gebruik van gemaakt. Het aantal leerlingen dat graag wil leren om te gaan met een computer, is echter veel groter. Daarom is de stichting op zoek gegaan naar meer hardware. In 2015 hebben het Brabantse Bouwbedrijf Hurks en Volger IT-services enkele tientallen gebruikte maar werkende computers, schermen, toetsenborden, muizen en andere hardware beschikbaar gesteld. Vrijwilligers hebben de computers een-voor-een en met steun van Souptech (software-licenties) gereed gemaakt voor gebruik in Haïti. De Looz Corswaremhoeve (Heeswijk-Dinther) vervaardigde houten kratten om de apparatuur te kunnen verschepen. Karwei Hintham zaagde gratis alle benodigde hout op maat.  In de zomer van 2016 worden ze verscheept.